Precīzi kad citroni parādījās cilvēka dzīvē, nav zināms. Šis citrusauglis nav salds, tas ir skābs, specifisks.
Tāpēc, iespējams, ilgu laiku cilvēki citronu uzskatīja par neēdamu.
Citronkoki pirmo reizi tika reģistrēti Āzijā, no kurienes tie tika nogādāti Izraēlā.
Citronkoka augļi ir izmantoti medicīnā. Vēlāk kulinārijas speciālisti no citroniem veidoja dažādus desertus un konditorejas izstrādājumus.
Citronu pīrāga parādīšanās pasaules valstu kulinārijas kultūrā ir grūti saprotama.
Citronu pīrāgu ir vērts mēģināt pagatavot pašam, lai izprastu šāda veida cepšanas specifiku.
Lasi arī: Tikai 3 vienkārši produkti sastāvā. Smēre uz maizes: tik garšīga, ka uz galda nekas pāri nepaliks
Sastāvdaļas pudiņam:
• 1 ola
• 50 g cukurs
• Šķipsniņa sāls
• 20 g ciete
• Citrona miziņa
• Sula no pus citrona
• 200 ml piens
• 25 g sviests
Šķir otru lapu, lai uzzinātu visu recepeti
Tevi noteikti interesēs
- Veģetārais steiks ar čimičuri mērci – garšīga ziedkāposta ēdiena recepteby Anete Vītola
- Vienkāršs augu barošanas veids – pieredzējuši eksperti atklāj metodi, kas neprasa piepūliby Anete Vītola
- Manu viesu iecienītākā uzkoda, kas tiek apēsta uzreiz. To var pagatavot ātri un ļoti viegli (recepte, kad viesi ir pie sliekšņa)by Jeļena Kuzmenko
[…] Citronu pīrāgs, kas kūst mutē. Mājas torte 15 minūtēs […]